Грандіозні речі робляться грандіозними засобами. 
Одна природа робить велике задарма."
    О.І.Герцен



Головна » 2017 » Жовтень » 10 » Екскурсія на передові господарства Бердянського району
09:06
Екскурсія на передові господарства Бердянського району

5 жовтня 2017 року студенти ІІ та ІІІ курсів спеціальності «Агрономія» разом із завідувачем навчально-методичною лабораторією  КузьО.Г. та викладачами спецдисциплін Білодід Л.І., Коваленко В.Г., Торовець Є.О., Савченко О.О. відвідали з екскурсією передові господарства Бердянського району ФГ «Фортуна», голова Бордюг Сергій Миколайович та приватне підприємтво Клєщунова Леоніда Геннадійовича.
У фермерському господарстві «Фортуна» студенти ознайомилися з технологією закладання саду на карликовій підщепі М9,  способами та засобами захисту рослин, застосуванням краплинного зрошення, новою методикою збору врожаю яблук, шляхами реалізації продукції.  Сергій Миколайович поділився із студентами досвідом, як на невеликій площі створити прибуткове господарство. Розповідь була дуже цікава і пізнавальна для майбутніх фахівців-плодоводів. 
Після екскурсії у саду студенти і викладачі відвідали приватне підприємство «Клєщунов Л.Г.», яке займається вирощуванням зернових, олійних культур. Леонід Геннадійович поділився досвідом вирощування зернових культур на краплинному зрошенні. Студенти ознайомилися з технічними характеристиками  нової сільськогосподарської техніки і технологіями, які застосовуються в нашій Степовій зоні. Вся сільськогосподарська техніка знаходиться у відремонтованому ідеальному стані на лінійці готовності. Леонід Геннадійович показав студентам сучасний зерноочисний і сушильний комплекс, ознайомив з вимогами підготовки складських приміщень до зберігання насіннєвого і товарного зерна. 
Студенти прийняли активну участь в діалозі з керівниками господарств, ставили свої питання та відповідали на поставлені питання. 
Ця надзвичайно цікава та пізнавальна екскурсія допоможе студентам у подальшому опануванні професійних навичок.
Керівництво, викладачі та студенти коледжу висловлюють щиру подяку керівникам господарств Бордюгу Сергію Миколайовичу,  Клєщунову Леоніду Геннадійовичу за надану можливість ознайомитись із сучасними технологіями вирощування сільськогосподарських культур, садів, ягідників  та сподівається на подальшу співпрацю.


 

Переглядів: 473 | Додав: golovankoxa | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar